Не потрібні ні цукор, ні вода: бабусин рецепт квашеної капусти

Капуста за цим рецептом кваситься ідеально

Взимку потрібно дбати про вітаміни, тож хрустка капусточка — саме те, що треба. Ми розповідали, як приготувати “Рожеву пелюстку”. Та, мабуть, найкращий спосіб заготування цього овочу — квашена капуста.

Є чимало способів її приготувати, але досвідчені кулінари знають, що для найкращого результату не потрібні ні цукор, ні вода — лише капуста, морква, сіль і трохи часу. Кулінарна блогерка Юлія Сенич поділилась перевіреним рецептом, що дістався їй від бабусі.

Інгредієнти:

  • капуста — 1 кг

  • сіль — 20 г

  • морква — 80 г

Спосіб приготування:

  1. Свіжу, тверду капусту дрібно шинкуємо. Викладаємо її у глибоку посудину, натираємо до неї моркву.

  2. Посипаємо капусту сіллю. Найважливіший етап — руками розім’яти її так, щоб вона пустила багато соку. 

  3. Капусту щільно трамбуємо в банку. Притискаємо кожен шар так, щоб вона була повністю покрита соком. Накриваємо марлею або трохи прикриваємо кришкою, але нещільно.

  4. Банку ставимо в посудину на випадок, якщо під час бродіння сік виллється. Важливо, щоб сік прикривав капусту, можна чимось її притиснути.

  5. Банки залишаємо в теплому і темному місці. Там вони повинні стояти мінімум три доби. 2-3 рази на день протикаємо капусту деревʼяною паличкою. Коли капуста закваситься, зберігати її потрібно в холодильнику. 

За цим рецептом капуста виходить дуже хрумкою і соковитою. До речі, квасити можна не лише капусту. При розповідали, як приготувати таким способом овочеве асорті.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-160954-ne-potribni-ni-cukor-ni-voda-babusin-recept-kvasenoyi-kapusti/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *