Суперфуд чи марна трата грошей? Як витиснути максимум користі з червоної ікри — поради фахівця

Нутриціолог приголомшила правдою про червону ікру

Неможливо уявити новорічний стіл без червоної ікри на бутербродах чи тарталетках. Цей делікатес давно асоціюється з розкішшю та останні роки навколо неї точаться запеклі дискусії: це незамінний суперфуд чи переоцінений дорогий делікатес, який можна замінити альтернативними варіантами.

Щоб інвестувати у своє здоров’я правильним делікатесом, треба знати, як перетворити ікру на джерело максимальної енергії та довголіття. В чому її користь та як обрати якісну, розповідає нутриціолог Тетяна Березовська.

Користь червоної ікри

  • В ікрі є багато Омега-3 — ці незамінні жирні кислоти допомагають підтримувати здоров’я серця, сприяють роботі мозку та нервової системи, зменшують запалення, покращують еластичність шкіри і навіть підвищують настрій.

  • Делікатес багатий вітамінами та мінералами — A, D, E, група B, фосфор, калій, магній — усе для зміцнення імунітету, кісток та зубів.

  • Білок у ікрі легко засвоюється та підтримує м’язи, що робить її чудовим вибором для всіх, хто піклується про своє тіло.

  • Антиоксиданти — допомагають захищати клітини від старіння, а шкіру від шкідливого впливу середовища.

Як обрати якісну ікру

Завжди уважно перевіряйте етикетку — має бути напис “ДСТУ”. Це гарантує відповідність стандартам якості, правильну технологію виробництва, але також звертайте увагу на виробника — краще обирати перевірених.

Прозора банка — краще обирати скляну банку, щоб бачити, що всередині. Ікра має бути цільною, без рідини, а зерна — одного розміру.

Склад — на етикетці мають бути лише ікра, сіль і мінімум консервантів (Е200 або Е211). Більше консервантів — червоний прапорець. Відсутність барвників і стабілізаторів, окрім зазначених консервантів, — ще один показник якості.

Запах — свіжий, морський, але не різкий чи відразливий. Неприємний запах може вказувати на порушення умов зберігання або прострочення.

Термін зберігання — якісна ікра зберігається максимум 12 місяців. Якщо термін більше, варто задуматись про якість.

Як смакувати ікру

Злегка підсолена червона ікра добре поєднується з тостами з цілозернового хліба, маслом гхі або авокадо. Ікра чудово підходить для млинців, варених яєць чи тарталеток — це популярні поєднання для святкового столу. Додавайте її до салатів або використовуйте як вишукану прикрасу для страв!

Застереження щодо споживання:

Ікра багата натрієм, тому важливо споживати її помірно, особливо людям із гіпертонією чи хворобами нирок.

Щоб сповна насолодитися червоною ікрою, потрібно вміти відрізнити цей дорогий делікатес від штучної підробки. А зробити це можна просто поклавши ікру у воду.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.

https://health.hochu.ua/ukr/dietyi-i-pitanie/article-161508-superfud-ci-marna-trata-grosei-iak-vitisnuti-maksimum-koristi-z-cervonoyi-ikri-poradi-faxivcia/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *