День оладок 2025: як приготувати їх ніжними і пишними, як хмаринки (ВІДЕО)

Перевірений рецепт на кефірі

Чимало смакоти можна приготувати не вмикаючи духовку. Ми ділились рецептом шоколадного пирога. Ще одна страва, яку можна приготувати на сковороді — ніжні оладки. 2 грудня у світі відзначають день оладок, тож це чудова нагода згадати про перевірений рецепт.

На кулінарному ютуб-каналі “Марі готує 🇺🇦” показали, як приготувати пухкі, ніжні та повітряні оладки, які ніколи не опадають. Їх секрет у поєднанні соди та теплого кефіру.

Інгредієнти:

  • Яйця — 1 шт

  • Цукор — 1 ст. л.

  • Сіль — дрібка

  • Кефір (2,5% і більше) — 300 мл

  • Борошно — 260 г

  • Сода — 0,5 ч. л.

  • Рослинна олія — для смаження

Спосіб приготування:

  1. Яйце збиваємо з сіллю та цукром. Не потрібно додавати більше цукру, ніж вказано у рецепті — через його надлишок оладки швидко пригорають зовні і не пропікаються усередині. 

  2. Додаємо до яєчної маси теплий кефір. Вимішуємо та просіюємо в тісто борошно. Повинне вийти густе тісто.

  3. В кінці додаємо соду і ретельно вимішуємо. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою та залишаємо на 30 хвилин. 

  4. Більше масу не перемішуємо. Коли цей час мине, двома ложками викладаємо оладки на пательню. Обсмажуємо з двох боків на середньому вогні.

Такі оладки дуже смачно їсти з варенням, джемом, медом, згущеним молоком тощо. Також ми ділились рецептом чудового печива “Миколайчики” на День святого Миколая.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-160591-den-oladok-2025-iak-prigotuvati-yix-nizni-i-pisni-iak-xmarinki-video/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *