Чудовий рецепт на Миколая
На Миколая 6 грудня на стіл ставлять загалом пісні страви. Приміром, ми розповідали, як приготувати вірменські голубці. Єдине виключення — солодощі для дітей.
На порталі SHUBA поділились рецептом печива “Миколайчики”. Його можна пекти і розмальовувати разом із дітьми. Окрім форми Святого Миколая, можна робити його у формі зірочки, коників, півників тощо.
Інгредієнти:
-
Борошно пшеничне — 600 г
-
Яйця курячі — 2 шт
-
Жовтки — 2 шт
-
Маргарин — 150 г
-
Цукор — 200 г
-
Мед — 150 г
-
Сметана 20% — 2 ст. л.
-
Сода харчова — 1 ч. л.
-
Кориця мелена — 1/2 ч. л.
-
Гвоздика мелена — 1/2 ч. л.
Для глазурі:
-
Цукрова пудра — 1 склянка
-
Яєчний білок — 1 шт
-
Лимон, сік — 0.5 ч. л.
Спосіб приготування:
-
Маргарин натираємо на тертці. Додаємо до нього соду і просіяне борошно. Замішуємо.
-
Додаємо в масу яйця, жовтки, сметану та цукор. Також кладемо одразу мед, мелені корицю та гвоздику.
-
Тісто потрібно швидко замісити і загорнути в плівку. На ніч залишаємо в холодильнику.
-
Розкочуємо тісто в тонкий пласт товщиною 0,5 см. Формуємо з нього “миколайчиків”, змащуємо їх олією і притрушуємо борошном.
-
Викладаємо коржики на деко, застелене пергаментом. Змащуємо їх збитим яйцем та випікаємо до золотистості за температури 180 °C.
-
Для глазурі білок, поступово додаючи лимонний сік і цукрову пудру. Перекладаємо в кондитерський мішок і прикрашаємо коржики, коли вони охолонуть.
Коли глазур повністю висохне, можна куштувати. Це апетитне і красиве печиво. Також ми розповідали, як приготувати пісну шарлотку.

Добавить комментарий