“Сопливу” капусту можна врятувати: що зробити, якщо продукт став слизьким

Дуже неприємно, якщо заготовка псується

У приготуванні квашеної капусти дуже важливо чітко виконувати всі правила. Ми розповідали, який посуд не можна використовувати для квашення. Продукт може зіпсуватися і стати слизьким.

“Соплива” капуста не лише виглядає неапетитно — вона не має ні текстури, ні смаку. Однак навіть у такому випадку заготовку все ще можна врятувати. Як це зробити, розповідаємо разом із radioclub.ua.

Чому капуста стає слизькою?

Є декілька можливих причин псування продукту. Всі вони пов’язані з неправильними умовами ферментації:

  • Занадто висока температура — для бродіння оптимальною є від +18 до +22°C, а для зберігання – від +1 до +4°C. В теплі капуста починає гнити.

  • Нестача солі — її повинно бути близько 2% від капусти. В таких умовах замість корисних бактерій в капусті розмножуються шкідливі.

  • Йодована сіль — не дає продукту бродити правильно, адже знищує частину мікроорганізмів.

  • Погано втрамбована капуста — заготовка повинна бути вкрита розсолом. Інакше на поверхні будуть розвиватися слизові мікроорганізми.

  • Брудний посуд — може зіпсувати найкращу заготовку.

Як врятувати слизьку капусту?

Це реально, проте, нажаль, не у всіх випадках. Якщо вона гірчить, смердить тухлятиною — вона остаточно зіпсувалась. Їсти такого не можна.

Однак, якщо лише проявилася слизькість, капусту ще можна врятувати. Для цього слід промити її у холодній кип’яченій воді. Також для промивання можна використати слабкий сольовий розчин.

Розсіл злийте і перекип’ятіть. гарячою рідиною залийте капусту. Додайте спеції — кілька горошин чорного перцю, лавровий лист, трохи оцту. Поставте продукт у холодне місце.

Попри всі процедури, їсти таку капусту свіжою уже не варто. Однак її можна використовувати в стравах, де ви будете її варити, смажити або тушкувати.

Тож збережіть слизьку капусту для борщу або вареників — і отримаєте смачнющі страви. Також ми розповідали, яку капусту можна використовувати для квашення.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-159737-soplivu-kapustu-mozna-vriatuvati-shho-zrobiti-iakshho-produkt-stav-slizkim/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *