Скільки хвилин варити гарбуз, щоб він не став водянистим: точна інструкція

Секрети приготування овочу

Гарбуз — це овоч із характером. Варто лише трохи помилитися, і він може втратити смак. Ми розповідали, що додати до нього, щоб смачно запекти. Тепер поділимось деякими секретами його варіння.

Деякі страви потребують саме вареного гарбуза. І кожен, хто його варив, знає, як легко овоч набирає в себе воду. Разом із “ТСН” розповідаємо, як зробити це, щоб гарбуз зберіг природний солодкий смак та ніжний аромат.

Тільки великі шматки

Дрібні шматочки руйнують смак продукту. Він втрачає пектин і крохмаль. Краще нарізати його великими скибочками або кубиками, мінімум по чотири-п’ять сантиметрів. 

Мінімум води

Під час варіння гарбуз легко віддає у рідину смаки і аромати. Щоб цього не трапилося, його не можна варити у великій кількості води — лише мінімум, щоб шматочки більше тушкувались, ніж варились.

Час приготування

Може здатися, що гарбуз готується довго. Але тут є один нюанс — коли він стає м’яким, то моментально розварюється. Потрібно “спіймати момент”, коли він уже м’який, але ще цілісний. Щоб вирішити цю ситуацію, перевіряйте гарбуз на м’якість. Проколюйте його ножем або виделкою кожні 5-10 хвилин після закипання. 

З цими порадами у вас точно вийде приготувати апетитний варений гарбуз. Також ми розповідали, як його легко чистити.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-159899-skilki-xvilin-variti-garbuz-shhob-vin-ne-stav-vodianistim-tocna-instrukciia/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *