Все залежить від часу приготування
Картопляне пюре — це, мабуть, найсмачніший гарнір. Однак приготувати його непросто. Ми розповідали, який інструмент робить страву ніжною. Ще один важливий фактор смаку — тривалість приготування.
На порталі southernliving.com розповіли, як довго варити картоплю, щоб вона була повністю готовою та легко розминалась. Лише за такого підходу ви отримаєте пухке, кремове пюре з насиченим смаком.
Правильна підготовка картоплі
Тут важливий кожен нюанс. Помийте і почистіть картоплю, а тоді наріжте її на однакові шматочки. Завдяки цьому приготування буде рівномірним.
Якщо у вас крохмальна картопля, після нарізки її можна промити. Це видалить зайвий крохмаль, що забезпечить легку та пухку текстуру.
Візьміть велику каструлю, налийте воду і посоліть її. Солі повинно бути достатньо — одна чайна ложка на літр води.
Як довго варити картоплю
Спочатку нагрійте каструлю на великому вогні, а коли закипить, зробіть вогонь мінімальним. Якщо кипіння буде занадто сильним, шматочки можуть розвалитися.
Залежно від розміру шматочків, через 10-15 хвилин слід почати перевіряти картоплю на м’якість. Будьте уважні та уникайте переварювання, адже така картопля може перетворитися кашу, тоді текстура страви не вийде.
Інші фактори, що впливають на час варіння:
-
Тип картоплі — бульби з великим вмістом крохмалю швидше варяться.
-
Свіжість картоплі — чим свіжіший продукт, тим швидше він вариться.
-
Розмір шматочків — шматочки розміром 5-7 сантиметрів варяться 10-15 хвилин, чим більші шматки, тим довше.
-
Чищення — картопля зі шкіркою може варитися трохи довше.
Будьте уважні, і ваше пюре завжди буде ніжним, кремовим і дуже апетитним. Також ми розповідали, у чому замочити печінку, щоб гіркий смак розчинився.