Секрет ідеального пюре на поверхні: скільки хвилин варити картоплю

Все залежить від часу приготування

Картопляне пюре — це, мабуть, найсмачніший гарнір. Однак приготувати його непросто. Ми розповідали, який інструмент робить страву ніжною. Ще один важливий фактор смаку — тривалість приготування.

На порталі southernliving.com розповіли, як довго варити картоплю, щоб вона була повністю готовою та легко розминалась. Лише за такого підходу ви отримаєте пухке, кремове пюре з насиченим смаком.

Правильна підготовка картоплі

Тут важливий кожен нюанс. Помийте і почистіть картоплю, а тоді наріжте її на однакові шматочки. Завдяки цьому приготування буде рівномірним. 

Якщо у вас крохмальна картопля, після нарізки її можна промити. Це видалить зайвий крохмаль, що забезпечить легку та пухку текстуру. 

Візьміть велику каструлю, налийте воду і посоліть її. Солі повинно бути достатньо — одна чайна ложка на літр води. 

Як довго варити картоплю 

Спочатку нагрійте каструлю на великому вогні, а коли закипить, зробіть вогонь мінімальним. Якщо кипіння буде занадто сильним, шматочки можуть розвалитися. 

Залежно від розміру шматочків, через 10-15 хвилин слід почати перевіряти картоплю на м’якість. Будьте уважні та уникайте переварювання, адже така картопля може перетворитися кашу, тоді текстура страви не вийде.

Інші фактори, що впливають на час варіння:

  • Тип картоплі — бульби з великим вмістом крохмалю швидше варяться.

  • Свіжість картоплі — чим свіжіший продукт, тим швидше він вариться.

  • Розмір шматочків — шматочки розміром 5-7 сантиметрів варяться 10-15 хвилин, чим більші шматки, тим довше.

  • Чищення — картопля зі шкіркою може варитися трохи довше.

Будьте уважні, і ваше пюре завжди буде ніжним, кремовим і дуже апетитним. Також ми розповідали, у чому замочити печінку, щоб гіркий смак розчинився.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-160818-sekret-idealnogo-piure-na-poverxni-skilki-xvilin-variti-kartopliu/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *