Додайте це каструлю — і пересолений борщ стане знову смачним: кулінарний порятунок

З кожним таке траплялося хоч раз

Борщ — це, мабуть, найпопулярніша українська страва. На жаль, у кулінарів з нею бувають проблеми. Ми розповідали, як прибрати зайву кислоту з борщу. Тепер поговоримо про те, як виправити ситуацію, якщо ви пересолили страву.

У поспіху це може трапитися з кожним кулінаром. Але це не привід виливати страву — є кілька методів, які допоможуть повернути борщу баланс і смак. Розповідаємо про них разом із Pixelinform.

Як врятувати пересолений борщ?

Мабуть, найпростіше в цій ситуації додати до борщу невелику кількість кип’яченої води або бульйону без солі. Однак тут є ризик, що страва стане занадто водянистою. 

Також можна використати сиру картоплю. В гарячий, киплячий борщ потрібно опустити одну-дві чищені картоплини. Через 10–15 хвилин картопля вбере у себе частину солі, можна буде її просто вийняти.

Є ще й найскладніший, але найбільш ефективний варіант. Можна зварити окремо ще порцію страви, але вже без солі. Коли ви змішаєте солоний і несолоний борщі, смак буде збалансованим.

А щоб така ситуація не склалася, додавайте сіль під час приготування поступово, а в кінці просто скоригуйте смак. Також ми розповідали, у чому запанірувати котлети для яскравого смаку.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-159795-dodaite-ce-kastruliu-i-peresolenii-borshh-stane-znovu-smacnim-kulinarnii-poriatunok/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *