Картопля-фрі і навіть виноград: яку їжу не можна класти в мікрохвильовку

Розігрійте її іншим способом

Мікрохвильовка — справжня помічниця на кухні. В ній навіть можна сушити зелень на зиму. Однак, не всі речі, які потрібно розігріти, можна туди класти.

Є 5 видів продуктів, які краще розігріти іншим способом. Разом із Pixelinform пояснюємо, чому девайс для них не підходить.

Що не можна гріти в мікрохвильовці?

Варені яйця

Річ у тім, що мікрохвильова піч дуже швидко нагріває внутрішню частину яйця, і це створює тиск. В результаті яйце може вибухнути або в мікрохвильовці, або коли ви його дістанете і спробуєте розрізати.

Виноград

Мікрохвилі в ягодах можуть утворити справжнісіньку плазму — вогонь. До цього призводять електромагнітні ефекти в рідині ягоди. 

Морепродукти, риба та м’ясо

Це не те, щоб небезпечно, але мікрохвильовка псує текстуру шматка м’яса. Він нерівномірного прогрівається, через що деякі ділянки можуть стати сухими або набути “гумової” текстури. 

Соуси, перець, дитяче харчування

Деякі продукти не працюють з мікрохвильовкою саме через спосіб розігрівання. Приміром, гострий перець при нагріванні в мікрохвильовці виділяє капсаїцин. Він стає гострою парою, що може подразнювати очі та горло, коли ви відкриєте дверцята.

З дитячим харчуванням теж слід бути обережними. Річ у тім, що нерівномірність нагрівання може створити “гарячі плями”.

Хрумкі страви, готові закуски

Це їжа, в якій є хрустка скоринка. Краще покладіть її в духовку або аерогриль. Мікрохвильовка перетворить скоринку на щось м’яке та непривабливе. Тому випічка, паніроване м’ясо, картопля-фрі — не для мікрохвильової печі.

Щоб їжа залишалась смачною, обирайте для неї інші способи розігрівання. Також ми розповідали, як за допомогою мікрохвильовки підготувати капусту на голубці.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/eda/article-159728-kartoplia-fri-i-navit-vinograd-iaku-yizu-ne-mozna-klasti-v-mikroxvilyovku/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *