Три яйця і трохи кефіру: як приготувати ароматний новорічний кекс до чаю (РЕЦЕПТ)

Випічка дуже ніжна і дуже смачна

Домашня випічка перед святами наповнює дім ароматами Нового року. Ми розповідали, як спекти апельсиновий кекс. Наступний рецепт не такий простий, але й не забере у вас багато часу.

Шеф-кухарка і кулінарна блогерка Валентина Кущ показала рецепт ароматного, мʼякого, багатого на сухофрукти святкового кексу. За словами авторки рецепта, якщо у домі пахне такою випічкою — значить скоро буде свято. 

Інгредієнти:

  • Яйця — 3 шт

  • Цукор — 200 г

  • Олія — 150 г

  • Кефір від — 250 г

  • Борошно — 350 г

  • Розпушувач — 15 г

  • Сухофрукти — 300 г

  • Апельсиновий сік, цукор — для сиропу

  • Кориця, імбир, мускатний горіх, кардамон

  • Апельсинова цедра

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти замочуємо в окропі. Просушуємо їх та пересипаємо борошном.

  2. Яйця з цукром збиваємо до білої маси. Додаємо кефір та перемішуємо.

  3. Тоді додаємо борошно, розпушувач та спеції. Перемішуємо, а тоді додаємо сухофрукти і цедру.

  4. Легенько перемішуємо, а тоді перекладаємо у форму для випікання, застелену пергаментом. Запікаємо приблизно 1 годину. Робимо сироп з апельсинового соку та цукру, просочуємо гарячий кекс.

Даємо кексу добре охолонути перед нарізанням, бо він надзвичайно ніжний. Також ми розповідали, як приготувати зимовий десерт з желе.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-161612-tri-iaicia-i-troxi-kefiru-iak-prigotuvati-aromatnii-novoricnii-keks-do-caiu-recept/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *