Лайфхак для простого користування олією
Є чимало трюків, здатних покращити ваш кулінарний досвід. Приміром, ми розповідали, як зробити кислі мандарини солодкими. Тепер поділимось однією хитрістю, яка спростить використання олії.
Лайфхак дуже простий — потрібно лише не викидати внутрішню кришечку від олії, а розмістити її всередині горлечка пляшки. Як це працює, перевірив кухар і кулінарний блогер Анатолій Добровольський.
Як наливати менше олії?
Часто стандартні кришки у пляшках підходять для того, щоб налити на сковороду велику кількість продукту. Однак, коли вам потрібно зовсім трохи — наприклад, щоб додати у млинці або заправити салат, — стає значно складніше.
Простий трюк допоможе впоратися із цією проблемою і власноруч зменшити цівку, яка виливається з пляшки. Все, що для цього потрібне — внутрішня кришечка, яку всі зазвичай відривають і викидають перед використанням пляшки.
Натомість відірвіть цю кришку, але не кидайте її в сміття, а переверніть і акуратно просуньте в горлечко пляшки. Потрібно зробити це так, щоб кільце, за яке цю кришку відривають, зачепилось за “пелюстки” кришки і зафіксувалось.
Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Anatolii Dobrovolskyi (@dobrovolskyi_hchef)
Ця кришка буде стримувати потік олії, і продукт буде литись значно тоншою цівкою. Це ідеально, якщо вам потрібно зовсім трохи олії. Також ми розповідали, як правильно варити вареники.