З цією картоплею гості забудуть про м’ясо: як приготувати розкішні “шашлички” (РЕЦЕПТ)

Апетитна страва до святкового столу

На святковий стіл хочеться ставити щось справді смачне та оригінальне. Приміром, ми ділились рецептом апетитних бутербродиків з крекером. Тепер розповімо, як смачно приготувати картоплю на святковий стіл.

У блозі inna_pro.food показали, як приготувати на гарнір розкішні “шашлички”, які можна подавати і як основну страву, і як гарнір. Щоправда, в останньому все одно немає сенсу, бо гості забудуть про основну страву, коли побачать таку картоплю.

Для рецепта важливо брати таку грудинку, в якій більше м’яса, ніж сала. В ідеалі, щоб сало було якомога рівномірніше розподілено по продукту — так страва вийде дуже соковитою.

Інгредієнти:

  • Картопля — 6 шт

  • Грудинка свиняча — 0,5 кг

  • Зелень — 1 пучок

  • Часник — 2 зубчики

  • Олія — 30 мл

  • Сіль — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо або ретельно миємо. Важливо обрати великі картоплини більш-менш однакового розміру.

  2. Заливаємо їх окропом та варимо 15-20 хвилин від повторного закипання. Важливо не зварити картоплю повністю, а довести її до напівготовності.

  3. Грудинку нарізаємо шматочками. Картоплю — кружальцями. Чергуючи, нанизуємо їх на шпажки.

  4. Для соусу нарізаємо зелень і подрібнюємо часник. Солимо, вливаємо олію та перемішуємо. Сумішшю змащуємо нашу картоплю.

  5. Викладаємо шашлички на деко, застелене пергаментом, і ставимо їх у розігріту духовку. Запікаємо до готовності та рум’яної скоринки.

Картопля виходить дуже апетитною, ароматною, з золотистою скоринкою. Її можна подати порційно — по “шашличку” на людину. Буде красиво і дуже смачно. А якщо шукаєте цікаві закуски, ми розповідали, як приготувати “Норкову шубу” на святковий стіл.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-161586-z-cijeiu-kartopleiu-gosti-zabudut-pro-miaso-iak-prigotuvati-rozkisni-saslicki-recept/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *