Платіть за м’ясо, а не за воду: як зрозуміти, що фарш розбавили

Це можна визначити ще в магазині

Смак страв великою мірою залежить від якості інгредієнтів. Ми розповідали, як перевірити на якість червону ікру. Тепер поділимось деякими тонкощами купівлі фаршу. 

Іноді нечесні продавці буквально домішують воду у фарш, щоб він став важчим. Разом із “ТСН” розповідаємо, як ще в магазині зрозуміти, що продукт розбавили.

Ознаки розбавленого фаршу

Надмірна вологість

Зазвичай не можна помітити по тому, що на дні лотка з фаршем збирається рідина. Це нормально, якщо фарш зовсім трохи вологий. Однак, якщо м’ясо буквально лежить у “калюжі” води, це може бути ознакою двох проблем: або у фарш додали воду, або його заморожували і розморожували. Обидва випадки мають стати приводом уникати покупки.

Консистенція

Якщо фарш розбавили, він буде розпливчастий, дуже м’яким, не матиме чіткої зернистої текстури. Якісний сирий фарш гарно тримає форму.

Неправильний колір

Справжній фарш рівномірно рожевий або злегка червонуватий. Він може легенько матово блищати. Якщо ж колір сіруватий, це може бути ознакою надлишку вологи.

Поведінка при натисканні

Якщо упаковка індивідуальна і натискання на неї не порушить цілісності продукту, зробіть це. Якщо після натискання фарш не повертає форму і переміщується всередині пакування, це ознака зайвої води.

Склад

У хорошому фарші повинне бути лише м’ясо. Якщо бачите вологоутримувальні добавки, білкові стабілізатори та воду — це ознака того, що продукт розбавили. 

Ці поради допоможуть вам обрати справді смачний і якісний фарш і не платити за воду. Також ми розповідали, як варити вареники, щоб вони не злипались.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-161545-platit-za-miaso-a-ne-za-vodu-iak-zrozumiti-shho-fars-rozbavili/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *