Апетитний та яскравий лосось гравлакс
Такий інгредієнт, як червона риба, робить розкішною будь-яку страву. Приміром, ми розповідали, як приготувати небанальні бутербродики з крекером на святковий стіл. Та чи знали ви, що можна самотужки засолити лосось вдома до свят?
Лосось Гравлакс — це особливий метод засолювання якісної червоної риби. Рецептом поділилась шеф-кухарка Валентина Саєнко у своєму кулінарному блозі. Рибка виходить красивою та яскравою. Підійде будь-яка цедра і будь-який міцний алкоголь.
Інгредієнти:
-
Лосось — 500 г;
-
Сіль — 1 ст. л.;
-
Цукор — 1 ч. л.;
-
Алкоголь — 30 г;
-
Буряк відварений
-
Кріп
-
Цедра
Спосіб приготування:
-
Рибу просушуємо паперовими рушниками. Змішуємо сіль та цукор, нарізаємо у цю суміш кріп.
-
З будь-якого цитруса натираємо цедру. Додаємо її у суміш кропу та спецій і вливаємо алкоголь. Перемішуємо.
-
Засипаємо рибу цією сумішшю. Масажуємо її, натираючи отриманою приправою.
-
Заздалегідь відварений буряк натираємо на тертці. Робимо шар буряка навколо риби зі спеціями.
-
Всю конструкцію відправляємо у контейнер з кришкою. Закриваємо та мінімум на ніч ставимо в холодильник. Зранку рибку можна буде куштувати.
Цей лосось зробить будь-яку закуску з червоною рибою ще розкішнішою. Наприклад, можна приготувати з ним апетитні бутерброди — вони перетворяться на страву, яку можна подавати в ресторані.