Апетитний і ніжний салат
Святкові закуски не обов’язково повинні бути дорогими. Так, бутербродики з лососем будуть дуже доречні, але можна приготувати щось значно дешевше, але не менш вишукано.
Кухар з інстаграму Максим Мензак показав у своєму відео, як приготувати чудовий салат з печінки та буряка. Він простий, але дуже смачний і вишуканий.
Інгредієнти:
-
Оливкова олія — 50 г
-
Гірчиця м’яка — 30 г
-
Сухий часник — до смаку
-
Мед — 2 ст. л.
-
Сік лимону — 1 ст. л.
-
Сіль — до смаку
-
Відварений буряк
-
Куряча печінка — 80 г
-
Вершкове масло — 20 г
-
Мікс салату — 50 г
-
Крем-сир — 30 г
Спосіб приготування:
-
Буряк відварюємо до м’якості. Коли охолоне, чистимо від шкірки.
-
Поки буряк вариться, приготуємо заправку для салатів. В баночці з кришкою змішуємо заправку — додаємо гірчицю, олію, мед, лимонний сік.
-
Всипаємо сухий часник, закриваємо кришкою та енергійно струшуємо. Таким чином отримуємо ароматну заправку з ідеальною текстурою.
-
На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо туди шматочки печінки, додаємо вершкове масло і обсмажуємо продукт до готовності та золотистої скоринки. Додаємо спеції.
-
Чисту зелень в мисці перемішуємо з заправкою. Буряк нарізаємо на тоненькі слайси, всередину кожного кладемо трохи крем-сиру і закручуємо у рулетик.
-
Для подачі в тарілку викладаємо салатний мікс. Додаємо шматочки печінки та бурякові рулетики. Зверху ще раз збризкуємо заправкою.
Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Максим Мензак (@menzakmaksim)
Це не лише красиво, а й надзвичайно смачно. Також ми розповідали, як приготувати яскраву закуску з печеним перцем.