Температура має важливе значення
Кава – це не просто напій. Багато людей мають справжні ритуали, пов’язані з її приготуванням і вживанням. На смак напою впливає дуже багато нюансів. Ми розповідали, як обирати каву. Тепер розповімо про одну поширену помилку у її приготуванні.
Температура води — це дуже важлива деталь, від якої напряму залежить смак, особливо якщо ви готуєте каву, заливаючи її у чашці. “Хочу” розповість про це детальніше.
Чому окріп – не найкращий друг для кави?
Занадто висока температура води активізує в каві гіркі речовини – таніни. Напій стає менш приємним на смак. Аромат теж страждає, адже гаряча вода знищує його тонкі відтінки та нюанси.
Оптимальна температура для заварювання розчинної кави – близько 85-90 градусів Цельсія. Така вода дозволяє максимально розкрити смакові якості кави, не роблячи її гіркою.
Тож навіть така дрібниця, як температура заварювання, має вирішальний смак для напою. Також ми розповідали, що можна додати у каву замість цукру.