Без яєць та борошна: лінивий тортик на Різдво, який готується дуже швидко (РЕЦЕПТ)

Чудовий рецепт десерту

На Різдво готують чимало складної випічки. Наприклад, апетитний штолен, або ж традиційний калач. Але не обов’язково вмикати духовку, щоб потішити близьких солоденьким.

На порталі “Господинька” розповіли, як приготувати шоколадний торт без випікання. Рецепт швидкий і лінивий: без яєць та борошна, а смак на висоті.

Інгредієнти:

  • 500 г печива

  • 100 г волоських горіхів

  • 120 г цукру

  • 60 г какао

  • 250 мл молока

  • 150 г вершкового масла

  • дрібка солі

  • 1 ч. л. ванільного цукру

Для глазурі:

  • 80 г темного шоколаду

  • 80 г молочного шоколаду

  • 40 мл олії

Спосіб приготування:

  1. Горішки подрібнюємо ножем або у блендері. Кришимо печиво і додаємо до горіхів.

  2. Цукор змішуємо з какао та ставимо на вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Коли маса закипить, додаємо до неї дрібку солі, ванільний цукор та вершкове масло.

  3. Перемішуємо до однорідності та додаємо до печива. Вимішуємо, щоб маса рівномірно покрила печиво. 

  4. Форму викладаємо харчовою плівкою, розподіляємо по ній масу. Зверху викладаємо шар печива, залишаємо до охолодження, а тоді ставимо на годину в холодильник.

  5. Для глазурі розтоплений шоколад змішуємо з олією. Виймаємо з форми десерт, перевертаємо його і поливаємо глазуррю.

Коли тортик охолоне, його можна нарізати. Також ми розповідали, як приготувати ніжний зимовий десерт.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-161323-bez-iajec-ta-borosna-linivii-tortik-na-rizdvo-iakii-gotujetsia-duze-svidko-recept/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *