Чудовий рецепт десерту
На Різдво готують чимало складної випічки. Наприклад, апетитний штолен, або ж традиційний калач. Але не обов’язково вмикати духовку, щоб потішити близьких солоденьким.
На порталі “Господинька” розповіли, як приготувати шоколадний торт без випікання. Рецепт швидкий і лінивий: без яєць та борошна, а смак на висоті.
Інгредієнти:
-
500 г печива
-
100 г волоських горіхів
-
120 г цукру
-
60 г какао
-
250 мл молока
-
150 г вершкового масла
-
дрібка солі
-
1 ч. л. ванільного цукру
Для глазурі:
-
80 г темного шоколаду
-
80 г молочного шоколаду
-
40 мл олії
Спосіб приготування:
-
Горішки подрібнюємо ножем або у блендері. Кришимо печиво і додаємо до горіхів.
-
Цукор змішуємо з какао та ставимо на вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Коли маса закипить, додаємо до неї дрібку солі, ванільний цукор та вершкове масло.
-
Перемішуємо до однорідності та додаємо до печива. Вимішуємо, щоб маса рівномірно покрила печиво.
-
Форму викладаємо харчовою плівкою, розподіляємо по ній масу. Зверху викладаємо шар печива, залишаємо до охолодження, а тоді ставимо на годину в холодильник.
-
Для глазурі розтоплений шоколад змішуємо з олією. Виймаємо з форми десерт, перевертаємо його і поливаємо глазуррю.
Коли тортик охолоне, його можна нарізати. Також ми розповідали, як приготувати ніжний зимовий десерт.