Відчепіться від гречки: через цю помилку ви не можете приготувати смачну крупу

Важлива деталь у приготуванні

Приготування гарніру може здатися найпростішим завданням, однак тут, як і у кожній страві, є свої нюанси. Ми розповідали, як правильно смажити картоплю. Тепер поділимось важливою деталлю у приготуванні гречки.

Є одна поширена помилка, через яку крупа або пригорає, або готується нерівномірно. Вона полягає у надмірному перемішуванні. Насправді секрет успіху приготування гречки — відчепитись від неї, пише “Хочу”.

Чому не можна мішати гречку під час варіння?

Якщо ви ретельно миєте крупу, і додаєте до неї потрібну кількість води, перемішування не потрібне прямо до фінального етапу приготування. Гречка, по суті, вариться сама, а розмішування лише заважає їй робити це рівномірно.

Коли каша готується, пара, що утворюється з води, прокладає через її товщу “доріжки”. Вони утворюються на однакових проміжках і забезпечують рівномірне приготування гречки.

Саме тому крупу у жодному разі не можна перемішувати ложкою або лопаткою впродовж приготування. Мішайте лише тоді, коли гречка вже виглядає готовою, щоб розподілити і випарувати залишки вологи. В цей момент можна також додати шматочок масла.

Це правило — запорука того, що гречка вийде розсипчастою, апетитною та смачною. Також ми розповідали, навіщо обсмажувати крупу перед варінням.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-161188-vidcepitsia-vid-grecki-cerez-ciu-pomilku-vi-ne-mozete-prigotuvati-smacnu-krupu/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *