Сосиска-рулетка: як правильно вибрати якісний продукт і не нашкодити здоров’ю

Названо максимальну кількість сосисок, які можна з’їсти за місяць без шкоди для здоров’я

Сосиски та сардельки — це один із найпопулярніших І найшвидших продуктів, які часто полюбляють їсти українці і потрібно знати, на що звертати увагу, щоб не купити замість напівфабрикатів “туалетний папір”. Проте навколо них виникає надзвичайно багато суперечок, адже за яскравою упаковкою та привабливим ароматом часто ховається справжня «рулетка» інгредієнтів: від якісного м’яса до сумнівних наповнювачів, емульгаторів і барвників.

У сучасному світі вміння розпізнати справді якісний продукт стає питанням не лише смаку, але й здоров’я. Як не потрапити на гачок маркетингу і вибрати сосиску, яка принесе задоволення, а не шкоду, розповідає stronazdrowia.

З чого насправді роблять сосиски

Якісні сосиски виготовляються відповідно до високих державних стандартів і містять високий відсоток натуральної м’ясної сировини. У багатьох недорогих сосисках виробники замінюють дороге м’ясо більш дешевими компонентами: подрібнені кістки, хрящі, залишки шкіри та сполучну тканину, сало, обрізки жиру, шкіру, щоб здешевити продукт. Це дозволяє знизити собівартість, але погіршує якість та поживну цінність.

Ще додають найдешевший замінник м’яса — соєвий білок. А крохмаль та борошно, щоб утримувати вологу. Манна крупа та целюлоза використовуються як баласт та для утримання вологи.

Одна сосиска (75 г) містить приблизно 242 ккал і жири — 19,6 г, зокрема 7 г насичених жирів, натрій — 574 мг, вуглеводи — 1,6 г, цукор — 1,1 г, білки — 13,6 г. Тому сосиски висококалорійні та мають багато жиру і натрію.

Як часто можна їсти сосиски

Вживати оброблену їжу не рекомендується часто. Намагайтеся додавати їх до раціону не частіше 1-2 разів на місяць.

Чим вища ціна і вищий ґатунок продукту, тим більша ймовірність, що основний інгредієнт — це якісне м’ясо. Найдешевші сосиски можуть бути виготовлені переважно з ММО, соєвого білка, води та добавок.

Як візуально відрізнити якісні сосиски

  • Якісні сосиски можуть мати незначні, ледь помітні вкраплення, що свідчать про волокна м’яса або натуральний жир. Колір більш блідий, природно-рожевий.

  • Якщо сосиску розрізати, то фарш виглядає однорідним, але вологим, і не має сторонніх вкраплень.

  • При варінні якісні сосиски збільшуються у розмірі незначно, зберігають свою форму і пружність. Вода залишається чистою.

  • При надкушуванні відчувається волокнистість і м’яка, але щільна текстура.

Раніше ми розповідали, яке м’ясо краще обирати для свого харчування. Курятина, телятина та свинина мають свої переваги та недоліки.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.

https://health.hochu.ua/ukr/dietyi-i-pitanie/article-161006-sosiska-ruletka-iak-pravilno-vibrati-iakisnii-produkt-i-ne-naskoditi-zdoroviu/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *