Кришка — ключ до смачної картоплі
У приготуванні картоплі є чимало нюансів, які слід врахувати, щоб отримати апетитний гарнір. Ми розповідали, як посмажити картоплю з золотистою скоринкою. Тепер поділимось секретом ніжної і смачної вареної картоплі.
Виявляється, на смак страви впливає навіть те, як ви використовували кришку під час приготування. Докладно про це розповіли на порталі “ТСН”.
Як правильно варити картоплю
Цей нюанс здається незначним, але насправді він досить сильно впливає на смак страви. Байдуже, очистите ви картоплю чи будете готувати її в мундирі, важливо накривати каструлю кришкою. Але не весь час приготування.
Картопля під кришкою швидше звариться. Однак не потрібно надто щільно закривати кришку, залишіть невеликий отвір, через який буде виходити пара.
Завдяки такому підходу бульби будуть проварюватися рівномірно. В результаті ви отримаєте смачний, ідеально зварений гарнір. Результат буде ідеальним, якщо довести воду з картоплею до кипіння на сильному вогні під закритою кришкою. А, коли кипіння буде досягнуто, злегка привідкрити кришку і зменшити вогонь до мінімуму.
Правильний підхід до використання кришки — запорука смачного гарніру. Також ми розповідали, як виправити смак підмерзлої картоплі.