Збережіть рецепт до свят
Рецепти до Різдва — це частина особливої традиції. Ми розповідали, як приготувати пісні пампухи на Святвечір. Тепер поділимось рецептом ідеальної домашньої ковбаси.
Цієї закуски в магазині не купиш, її потрібно готувати самотужки, тоді смак і аромат буде надзвичайним. Як приготувати ковбасу з простих інгредієнтів, розповіли на кулінарному ютуб-каналі “Горщику, вари”.
Інгредієнти:
-
М’ясо — 1 кг
-
Сіль — 15 г
-
Цукор — 0,5 ч. л.
-
Коріандр мелений — 0,5 ч. л.
-
Перець духмяний мелений — 0,5 ч. л.
-
Лавровий лист мелений — 0,5 ч. л.
-
Часник — 2 зубчика
-
Коньяк — 20 мл
-
Вода крижана — 100 мл
-
Ковбасна натуральна оболонка — 1,5 м
Спосіб приготування:
-
М’ясо повинне бути обов’язково з жирком. Завдяки цьому ковбаса вийде дуже соковитою.
-
Нарізаємо м’ясо на малесенькі шматочки, окрім п’ятої частини — її перемелюємо через м’ясорубку. Викладаємо в зручну миску підготовлене м’ясо, додаємо сіль цукор та спеції.
-
Вичавлюємо часник. Додаємо коньяк і крижану воду. Потрібно ретельно вимішати м’ясну частину, руками або міксером.
-
Накриваємо миску харчовою плівкою та на ніч залишаємо у холодильнику. Вранці за допомогою насадки на м’ясорубку наповнюємо оболонки, але не дуже щільно.
-
Формуємо ковбаски бажаного розміру. Зав’язуємо краї нитками. Проколюємо їх по всій площі голкою.
-
Форму для запікання змащуємо олією. Викладаємо ковбасу, накриваємо фольгою та запікаємо при температурі 180° одну годину.
Ковбаса виходить надзвичайно соковитою та ароматною. Справжній делікатес як на кожен день, так і до святкового столу. Те, що потрібно для Різдва. А до неї ідеально підійде хрін з буряком. Ми ділились чудовим рецептом.