Десерт виходить дуже ніжний, яскравий і ароматний
Зимові десерти можуть бути дуже простими у приготуванні. Ми розповідали, як зробити молочний мус. Якщо ж у вас вдома є мандарини, з ними можна приготувати цікаву варіацію класичного десерту тирамісу.
У кулінарному блозі mari.a.cake поділились рецептом простого, ароматного, святкового десерту. Він точно вийде з першого разу.
Інгредієнти:
-
Мандарини очищені — 500 г
-
Цукор — 160-180 г
-
Печиво савоярді — 340 г
-
Маскарпоне — 500 г
-
Вершки 30-36% — 350 г
-
Цукрова пудра — 60 г
-
Кориця — 2-4 г
Спосіб приготування:
-
Мандарини чистимо, прибираємо кісточки. Додаємо цукор, перебиваємо блендером і ставимо на вогонь.
-
Варимо до розчинення цукру. Проціджуємо через сито та відставляємо.
-
Для крему об’єднуємо маскарпоне, холодні вершки, цукрову пудру та корицю. Збиваємо їх міксером на середній швидкості до густої та стабільної маси.
-
Кожне печиво вмочуємо у охолоджений мандариновий фреш. Викладаємо їх першим шаром у форму. Розподіляємо зверху половину крему. Повторюємо шари.
Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Марія Хаванських | НАВЧАННЯ КОНДИТЕРІВ | бенто, cookies, торти (@mari.a.cake)
Прибираємо тортик на 5-6 годин в холодильник для стабілізації. А якщо вам впродовж цього часу захочеться чогось до чаю, можна спекти яблучний пиріг.