Найбагатша різдвяна випічка: як спекти справжній штолен (ВІДЕО)

Саме час випікати штолени

Почався грудень, а це означає, що пора випікати штолени. Це традиційна передріздвяна традиція, що прийшла до нас з Німеччини. 

Приготування може здатися складним і багатоетапним, однак тут головне слідувати рецепту. На ютуб-каналі “Смачно та гарно вдома” поділились перевіреним та класичним рецептом штолена.

Як спекти штолен

М’який, насичений сухофруктами, родзинками, мигдалем та спеціями, різдвяний штолен готується завчасно і зберігається мінімум кілька тижнів. Так смак повністю розкриється до Різдва, щоб випічка стала прикрасою вашого святкового столу.

Інгредієнти:

  • 200 мл молока

  • 150 г цукру

  • 35 г дріжджів 

  • дрібка солі

  • ваніль 

  • 2 яйця

  • 1 ч. л. спецій (мелений імбир, мускатний горіх, кориця)

  • цедра 1 апельсину

  • 700 г борошна

  • 200 г вершкового масла

Для начинки:

  • 300 г цукатів

  • 100 г горіхів

  • 100 мл алкоголю

  • 150 г вершкового масла

  • 200 г цукрової пудри

Спосіб приготування:

  1. Приготування розпочинається із сухофруктів. Заливаємо їх окропом, залишаємо на 10 хвилин, а тоді зливаємо воду.

  2. Миємо, просушуємо. Додаємо горішки і заливаємо алкоголем. Настоюємо мінімум 12 годин.

  3. Для тіста до теплого молока додаємо живі дріжджі. Додаємо цукор, сіль та ванілін. Додаємо два яйця.

  4. Змішуємо, додаючи спеції та цедру. Спочатку додаємо в тісто 500 г борошна та замішуємо. В процесі підмішуємо ще 200 г борошна.

  5. Розподіляємо тісто в пласт і вмішуємо в нього вершкове масло. Робимо це поступово. Тісто повинне бути однорідним та пластичним. Розтягуємо його в пласт.

  6. Цукати з горіхами відкидаємо на сито. Коли рідина стече, додаємо в тісто і акуратно вмішуємо. Залишаємо його на півтори-дві годинки. 

  7. Коли тісто трохи збільшиться в об’ємі, розділяємо його на три рівних частини. Формуємо штолени так, щоб цукати та горішки були максимально всередині.

  8. Перекладаємо їх на деко, застелене пергаментом. Накриваємо рушником і залишаємо ще на 30 хвилин. Відправляємо в духовку, розігріту до температури 180°. Випікаємо приблизно годину. 

  9. Готові штолени викладаємо на решітку і змащуємо гарячими з усіх сторін розтопленим вершковим маслом. Присипаємо щедро цукровою пудрою, щоб сформувати “шубку”.

  10. Охололі штолени загортаємо у пергамент в декілька шарів. Зберігаємо їх до Різдва у прохолодному місці.

Чим довше зберігається штолен, тим смачнішим він стає. А поки штолени будуть настоюватись, можна подумати і про напої для свята. Ми розповідали, як приготувати вдома “Бейліс”.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-160691-naibagatsa-rizdviana-vipicka-iak-spekti-spravznii-stolen-video/

Связанные записи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *