Від нього будуть в захваті і дорослі, і діти
Щоб приготувати смачний десерт, зовсім необов’язково вмикати духовку і витрачати весь свій час. Наприклад, можна “посмажити” шоколадний пиріг на сковороді. А якщо приділити десерту зовсім трохи уваги, можна приготувати шикарний торт без випікання.
Рецептом, який варто зберегти до свят, поділився у своєму відео кухар Іван Янюк. Тортик виходить надзвичайно ніжний. А ще він простий у приготуванні, тож це ідеальний варіант до різдвяних свят.
Інгредієнти:
-
Борошно — 120 г
-
Цукор — 2 ст. л.
-
Какао — 2 ст. л.
-
Масло — 80 г
-
Сметана 20% — 500 г
-
Цукор — 3 ст. л.
-
Желатин -10 г
-
Вода — 4 ст. л.
-
Мигдаль — 100 г
-
Чорнослив — 100 г
-
Чорний шоколад — 100 г
-
Ванільний цукор — 2 ч. л.
Спосіб приготування:
-
Просіюємо борошно та какао. Додаємо цукор і перемішуємо. В цій суміші “паніруємо” холодне, підморожене вершкове масло.
-
Натираємо його на тертку прямо в борошняну масу. Після цього швидко перетираємо руками на крихту.
-
Ставимо на вогонь антипригарну сковорідку. Висипаємо туди крихту і обсмажуємо до коричневого кольору, помішуючи. Готуємо так близько 5 хвилин, поки вона повністю не підсохне. Тоді повертаємо у миску.
-
Для крему до сметани додаємо 3 столові ложки цукру і трохи збиваємо все разом. Відставляємо і беремо желатин.
-
На 10 г желатину беремо 4 столові ложки води і перемішуємо. Залишаємо до набухання.
-
Тим часом нарізаємо чорнослив, горіхи та шоколад. Це буде наша начинка.
-
Желатин ставимо на хвилину в мікрохвильовку. Додаємо до крему чорнослив, горіх і шоколад, а також ванільний цукор.
-
Перемішуємо та вливаємо желатин. Ще раз перемішуємо, швидко. У форму для торта викладаємо рівним шаром половину крихти.
-
Зверху викладаємо крем і розрівнюємо. Висипаємо другу половину крихти та ставимо у холодильник.
Вже через дві-три годинки тортик стабілізується і його можна буде куштувати. Це надзвичайно смачно. Також ми ділились рецептом ніжного молочного мусу.