Кухар поділився крутим лайфхаком
В холодну пору року настає “зірковий” час ситних овочевих салатів. Деякі з них асоціюються з новорічними святами. Ми розповідали, які інгредієнти поміняти місцями в “Шубі”, щоб смак став збалансованим. Тепер поділимось лайфхаком для швидкого приготування овочів.
Кухар та кулінарний блогер Олександр Огороднік розповів, як зварити їх в мікрохвильовці за лічені хвилини. З цим крутим трюком вам більше не доведеться чекати, поки закипить вода.
Як готувати овочі в мікрохвильовці?
За словами кухаря, іноді так роблять навіть в ресторанах. Мікрохвильова піч значно спрощує процес приготування овочів на салати. Морква, картопля і навіть буряк будуть готові значно швидше, ніж якби ви готували їх традиційним методом, в каструлі з водою.
Все, що потрібно зробити — ретельно помити овочі, а тоді наколоти їх виделкою. Після цього загортаємо морквину чи картоплю у вологий паперовий рушник і кладемо в мікрохвильовку. Ставимо її на 5 хвилин при максимальній потужності.
Коли цей час мине, пробуємо овоч виделкою на м’якість. Якщо ще не готово, просто повертаємо у піч. Приміром, для великої картоплі знадобиться 10–15 хвилин, але суть не змінюється.
Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Олександр Огороднік 🇺🇦 (@o_gorodnik)
Це значно швидше, ніж варити овочі в воді, а ще не створює брудного посуду. Також ми розповідали, чи потрібно солити “Олів’є”.