Потрібне молоко і ще кілька інгредієнтів
День святого Миколая — це улюблене дитяче свято. Недарма до нього готують випічку та десерти. Ми розповідали, як приготувати печиво “Миколайчики”. Якщо ж у вас немає часу, можна обмежитись простішими солодощами. Такими, як, наприклад, молочний мус.
Для цього зимового десерту не потрібно вмикати духовку, а все приготування займе всього 5 хвилин без часу на застигання. Рецептом поділились на порталі “Господинька”.
Інгредієнти:
-
1 л молока
-
5 г ванільного цукру
-
200 мл згущеного молока
-
150 г кукурудзяного крохмалю
-
20 г масла вершкового
Спосіб приготування:
-
Половину молока наливаємо у миску. Додаємо згущене молоко і ванільний цукор. Ретельно вимішуємо.
-
Додаємо крохмаль і розмішуємо, щоб не було грудочок. Тоді вливаємо другу половину молока. Змішуємо все переливаємо у каструлю.
-
Ставимо на невеликий вогонь і постійно перемішуємо. Готуємо, поки маса не загусне. Коли це станеться, знімаємо з вогню та одразу додаємо м’яке масло.
-
Збиваємо гарячу масу міксером до пишності. Переливаємо у форму та накриваємо плівкою. Коли десерт охолоне, ставимо у холодильник для застигання.
Коли десерт повністю застигне, можна перевернути, нарізати і ласувати. Також ми розповідали, як приготувати пиріг на сковороді.

Добавить комментарий