Котлети по-капітанськи з картоплею та помідорами
Смачні, ситні страви не обов’язково повинні забирати у вас багато часу на приготуванні. Приклад — лінивий український пиріг «Лежень». А якщо вам набридли у щоденному меню звичайні котлети, можна приготувати «капітанські».
Це, по суті, запіканка, яку можна зробити надзвичайно швидко і легко. Таким рецептом поділились в телеграм-каналі “Сучасна дача”. Запіканка «капітанські котлети» — це буквально паличка-виручалочка для лінивих кулінарів.
Інгредієнти:
-
Свинячо-яловичий фарш — 600 г
-
Картопля — 2 шт
-
Помідор — 2 шт
-
Цибуля — 1-2 шт
-
Сир твердий — 150 г
-
Сіль, перець, майонез або сметана — до смаку
Спосіб приготування:
-
Підготуйте необхідні продукти та формочки для запікання (або одну велику, як на фото). Кожну формочку змастіть рослинною олією. Фарш перемішайте із сіллю та меленим перцем.
-
Розкладіть по формочках. Змастіть щедро майонезом або сметаною.
-
Поріжте цибулю тонко півкільцями, розподіліть по формочках, посоліть, поперчіть. Картоплю поріжте тонко напівкружечками.
-
Розподіліть. Посоліть. Далі викладіть кружечки помідорів. Сметану розводимо бульйоном або водою, щедро поливаємо всі порції.
-
Посипте тертий сиром. Ставимо страву в духовку на 30-40 хвилин.
Виходить яскрава, смачна та ароматна страва, ідеальна для щоденного меню. Також ми розповідали, як оригінально подати бутерброди зі шпротами.

Добавить комментарий