Коли шкірка тріскається, картопля втрачає смак: як правильно варити її “в мундирі”

Поради для картоплі на салати

Є чимало порад для приготування ситних овочевих салатів, які роблять страви смачнішими. Ми розповідали, чи потрібно солити “олів’є”. Тепер поділимось деякими тонкощами у приготування картоплі — важливого компонента для багатьох подібних салатів.

Картопля, відварена в шкірці, краще зберігає смаки. Але і її потрібно вміти приготувати. Разом із “Знай” поділимось деякими порадами, з якими у вас вийде ідеальний відварений овоч з цілою шкіркою.

Чому тріскається шкірка картоплі під час варіння?

Розтріскування картоплі — неприємне явище. Адже, окрім того, що картопля з цілою шкіркою теж залишається цілісною, вона ще й набагато смачніша. Є кілька можливих причин: 

  • занадто тривале варіння

  • різний розмір картоплин

  • бурхливий вогонь

Як правильно варити картоплю в мундирі?

Для початку підберіть картоплини одного розміру — це запорука того, що вони зваряться одночасно. Ретельно їх промийте, складіть у каструлю і залийте холодною водою. Важливо, щоб вода повністю покривала картоплю навіть з врахуванням випаровування.

Додайте сіль у воду і поставте каструлю на вогонь. Доведіть до кипіння на сильному вогні, а тоді зменшіть рівень нагріву так, щоб він був нижче середнього. Так картоплю після закипання варять в середньому впродовж 15 хвилин, але тут дуже важливо орієнтуватись на розмір і сорт — ці фактори можуть продовжити або скоротити час приготування.

Врахуйте ці поради — і ваша картопля в мундирі звариться цілою і повністю збереже свій смак. Також ми розповідали, як приготувати вінегрет з нуля за 30 хвилин.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-160583-kartoplia/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *