Ціни “кусаються”, а мандарини кислі: візьміть цитрус в руку, щоб дізнатися, чи він солодкий

Як вибрати найсолодші мандарини замість кислятини

На прилавках з’явились мандарини, а це означає, що офіційно почався сезон зимових фруктів. Ми розповідали, як обрати смачну хурму. Тепер звернемо увагу на “новорічні” цитруси.

Дуже часто перші фрукти в магазинах бувають кислі, сухі і кістляві. Враховуючи те, що ціни на них “кусаються”, така покупка може стати розчаруванням. “Хочу” розповість, як знайти серед цитрусів справді солодкі та соковиті.

Потрібно орієнтуватись на 4 основні ознаки:

  • Запах — солодкий цитрусовий аромат стиглих мандаринів відчувається, як тільки ви до них підходите. Якщо цієї ознаки немає, цитруси, вірогідно, кислі.

  • Зовнішній вигляд шкірки — стиглі плоди мають гладку, блискучу шкірку. Дивіться уважно, щоб на ній не було тьмяних і м’яких плям — це ознаки псування. Такий мандарин не буде смачним.

  • Колір — ця ознака пов’язана з попередньою. Яскравий, насичений помаранчевий колір свідчить про стиглість і солодкість. 

  • Вага — найменш очевидна, але дуже важлива ознака. Якщо ви візьмете в руки два мандарини приблизно однакового розміру, ви помітите, що один із них здається важчим. Він і буде солодшим та соковитішим. Якщо мандарин легкий для свого розміру, це означає, що в ньому мало соку, а отже, він буде сухим і несолодким.

Ці прості ознаки допоможуть вам обрати найсмачніші мандарини. Також ми розповідали, чим відрізняються білий та коричневий цукор.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/eda/article-160356-cini-kusaiutsia-a-mandarini-kisli-vizmit-citrus-v-ruku-shhob-diznatisia-ci-vin-solodkii/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *