Без цієї закуски українці не уявляють Різдво: як приготувати хрін з буряком (ВІДЕО)

Рецепт пікантного соусу до м’яса

Святковий стіл на Різдво — це дуже традиційна річ. Є чимало незамінних його елементів. Ми розповідали, як приготувати вареники з картоплею. Тепер поділимось невід’ємним атрибутом будь-яких м’ясних закусок.

В різних регіонах по-різному називають закуску з буряка та хрону: цвіклі, бурячки, бурачки, просто хрін тощо. Це універсальний соус до м’яса; він солодкий, пікантний. Як його приготувати, показали на ютуб-каналі “Кулінарні витівки”.

Інгредієнти:

  • Буряк — 500 г

  • Хрін — 50 г

  • Мед — 15 г

  • Сіль — 3 г

  • Лимонний сік — 15 мл

Спосіб приготування:

  1. Буряки запікаємо або відварюємо до м’якості. Поки вони холонуть, чистимо хрін.

  2. Натираємо його на дрібній тертці. Краще це робити на вулиці або на балконі.

  3.  З такою кількістю хрону соус буде пікантним, але не пекучим. Якщо хочете гостріший, слід взяти більше хрону.

  4. Буряки чистимо і теж подрібнюємо. За потреби відціджуємо з них сік. Змішуємо з хроном.

  5. Балансуємо смак медом, сіллю та лимонним соком. Перемішуємо і викладаємо в баночку. 

Куштувати закуску можна, коли вона годинку постоїть. В основному цей соус подають до м’ясних страв, але його можна навіть просто мастити на хліб. Також ми розповідали, як приготувати лінивий пиріг з картоплі.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-160453-xrin/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *