Рецепт ідеально підходить для пісних застіль
Триває Різдвяний піст, а отже, багато людей коригують свій раціон до нього. Ми розповідали, як замаринувати оселедець. Тепер поділимось рецептом апетитної “вивернутої” скумбрії. Ця страва чимось нагадує ялинку, тому її часто називають рибною “ялинкою”.
Це чудовий варіант, якщо вам потрібно щось відсвяткувати, але не хочеться порушувати піст. Приміром, вона зробить фурор на застіллі на День Миколая. Як приготувати таку рибку, показали у відео кулінарного блогу an.cookbook.
Інгредієнти:
-
Скумбрія — 1 шт
-
Олія — 1 ст. л.
-
Соєвий соус — 1 ст. л.
-
Сухий часник — 0,5 ч. л.
-
Копчена паприка -0,5 ч. л.
-
Перець — 0,25 ч. л.
-
Сіль — 0,25 ч. л.
Спосіб приготування :
-
Спочатку потрібно підготувати рибу. Найпростіше робити це, коли вона підморожена.
-
Відрізаємо у неї голову, хвіст, плавники. Робимо два надрізи вздовж хребта, виймаємо хребет та нутрощі.
-
Отримуємо тушку, яка розкривається. Робимо по боках надрізи, не дорізаючи до середини, приблизно кожні 2 сантиметри.
-
Викладаємо рибу на деко, застелене пергаментом, шкіркою вгору. Вивертаємо кожен шматочок м’ясом вгору.
-
Для простого маринаду змішуємо олію, соєвий соус, паприку часник та лимонний сік. Додаємо сіль і все перемішуємо.
-
Змащуємо рибу. Запікаємо її в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці впродовж 20-25 хвилин, або до золотистої скоринки.
Ця риба надзвичайно смачна як гарячою, так і холодною. Чудова вечеря або святкова закуска. Також ми розповідали, як самотужки засолити лосось.
Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Аня | Фудблог | Рецепти на кожен день (@an.cookbook)

Добавить комментарий