Поради для приготування салату
У приготуванні звичних салатів є чимало тонкощів, від яких залежить фінальний смак страви. Ми розповідали, у якому порядку викладати “Шубу”. Тепер поговоримо про спеції, які додають у “Олів’є”.
Це дуже тонкий момент. Одні кулінари вважають, що салат не потребує спецій, інші — що їх слід додавати. На ділі ж усе залежить від того, як саме ви готуєте салат. Поговоримо про це докладно разом із prostoway.
Чи потрібно додавати сіль до салату?
Стандартним набором для цієї страви є сіль та чорний перець. Хоча і тут потрібно куштувати. Сіль є в огірках, горошку, майонезі. Якщо ви варите овочі у підсоленій воді, то цілком можливо, що готова страва цього компоненту не потребує.
Як додавати приправи в “Олів’є”?
Що ж до інших приправ, ароматних трав тощо, то існують різні варіанти. Приміром, якщо ви використовуєте ковбасу, то її смак уже збалансований. Якщо ж замість неї класти запечене або відварене м’ясо, буде розумно готувати його з додаванням спецій.
Якщо відварюєте шматочок, додайте у воду сіль, перець горошком, лавровий лист. Якщо ж запікаєте, є сенс замаринувати продукт з додаванням улюблених приправ. Підійдуть паприка, майоран, тим’ян тощо. І не забудьте про олію — саме через неї при запіканні розкриваються приправи. Так страва буде збалансованою.
Загалом ви самі повинні куштувати, експериментувати і визначити, які смаки вам подобаються найбільше. Також ми розповідали, навіщо додавати цукор у солоні страви.

Добавить комментарий