Так картоплю ви ще не готували
Страви з картоплі можуть бути окремою сторінкою кулінарії. Її можна приготувати сотнею способів і ні разу не повторитись. Ми розповідали, як приготувати лінивий пиріг “Лежень”. Тепер поділимось рецептом гарніру, який підійде тим гурманам, яким вже набридли пюре і золотисті скибочки.
Така картопля, запечена з маслом і сиром, може стати зіркою святкового столу, хоч у ній і немає м’яса. Секрет — у двох надрізах, через які додається начинка, пише “1 хвилина”.
Інгредієнти:
-
картопля – 1 кг
-
твердий сир – 100 г
-
вершкове масло – 30 г
-
майонез – 1 ст. л.
-
кріп – 30 г
-
часник – 3 зубчика
-
рослинна олія – 1 ст. л.
-
сіль, перець – до смаку
Спосіб приготування:
-
Картоплини для приготування повинні бути однакового розміру. Гарно їх миємо, просушуємо і робимо проколи ножем.
-
Викладаємо картоплю на деко, змащене олією. Запікаємо у духовці до м’якості.
-
Поки картопля печеться, приготуємо начинку для неї. Натираємо сир, пропускаємо через прес часник і дрібно кришимо кріп. Все змішуємо.
-
Додаємо до суміші м’яке вершкове масло та майонез. Все ретельно перемішуємо та відставляємо.
-
Дістаємо картоплини. На кожній робимо по два надрізи навхрест, так, щоб не прорізати до кінця. Солимо і перчимо.
-
Кожну картоплину начиняємо сирною масою. Ще на 5 хвилин повертаємо страву в гарячу духовку.
Це ідеальний гарнір до будь-якої страви. Гарячою така картопля нереально ароматна і смачна. Також ми розповідали, як приготувати гуцульські картопляники.

Добавить комментарий