Навіщо додавати цукор у борщ та підливу
Іноді звичні страви можуть покращити несподівані інгредієнти. Ми розповідали, що додати до тушкованої капусти. Тепер поділимось одним простим універсальним трюком.
Секрет полягає у тому, що під час приготування несолодких страв потрібно додавати цукор. Ба, більше — в десерти слід класти трохи солі. “Хочу” розповість про це детальніше.
Навіщо класти цукор в солоні страви?
Річ у тім, що смак готової страви великою мірою залежить не від одного смаку, а від їх комбінації та балансу. Є чотири основні смаки, на які реагують різні зони язика — солодкий, солоний, гіркий та кислий. Також виділяють п’ятий смак, умамі, який пов’язують з насиченістю. Його зараз чіпати не будемо.
Ідея полягає у тому, що їжа не може бути виключно солодкою чи солоною. Збалансованість робить смак більш округлим, гармонійним тощо.
Тому слід додавати цукор у більшість солоних страв, зокрема у ті, які довго тушкуються і складаються з багатьох елементів. Борщ, рагу, підливи та соуси від цього лише виграють. Його не потрібно багато, частування не повинне стати солодким — лише підкреслити інші смаки.
Не соромтеся використовувати цукор, коли куштуєте страву під час приготування і відчуваєте, що щось не так. Це справжній секретний інгредієнт, який може нейтралізувати кислотність і зменшити гіркоту. Також ми розповідали, як вдало посмажити картоплю.

Добавить комментарий