Найніжніше тісто: ці вареники смачні навіть без м’яса (РЕЦЕПТ)

Варенички на заварному тісті

Триває Різдвяний піст. Якщо ви коригуєте своє щоденне меню згідно з ним, вам стануть у пригоді перевірені рецепти. Приміром, ми ділились рецептом яскравого салату.

Тепер розповімо, як приготувати вареники, якими можна ласувати і без м’яса. На порталі “вЧасПік” поділились рецептом з надзвичайно смачним тістом.  Ідеальний рецепт до посту і не тільки.

Інгредієнти:

  • борошно — 2 склянки

  • окріп — 1 склянка

  • олія — 2 ст. л.

  • картопля — 5 шт

  • цибуля — 1-2 шт

  • перець, сіль — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Просіюємо у миску борошно. Додаємо до нього сіль та олію. 

  2. Легенько змішуємо. Вливаємо в масу окріп та замішуємо тісто. Поки воно гаряче, мішаємо ложкою, а коли охолоне — руками.

  3. Загортаємо тісто в плівку і залишаємо перепочити. Тим часом варимо картоплю до м’якості. Зливаємо всю воду, підсолюємо.

  4. Цибулю дрібно кришимо і смажимо на олії до золотистого кольору. Більшу половину вмішуємо в картоплю, решту лишаємо для заправки готових вареників.

  5. Розкочуємо тісто та вирізаємо кружечки. Ліпимо вареники з картоплею. Відварюємо їх у підсоленій воді та перемішуємо з цибулею.

Заварне тісто приємне в роботі і дуже смачне. Воно не розварюється і не рветься. Перевага вареників на кожен день у тому, що їх можна за вечір наліпити велику кількість, а потім довго ласувати. Також ми розповідали, як приготувати гуцульські картопляники. 

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-160377-nainiznise-tisto-ci-vareniki-smacni-navit-bez-miasa-recept/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *