Апетитний пиріг з корицею і заварним кремом
Осіння випічка — це щось, чим потрібно встигнути насолодитися. Ми розповідали, як спекти гарбузовий кекс. Тепер поділимось рецептом розкішного сливового пирога.
Кухар і кулінарний блогер Вадим Бжежицький у своєму інстаграмі показав його приготування покроково. Смачна основа, заварний крем та запечені сливи з корицею — це просто надзвичайно.
Інгредієнти:
-
борошно — 450 г
-
вершкове масло -100 г
-
яйце — 1 шт
-
вода холодна — 30 мл
-
цукор — 80 г
-
розпушувач — 2 г
Для начинки:
-
яйце — 2 шт
-
крохмаль — 3 ст. л.
-
молоко — 500 мл
-
цукор -100 г
-
вершкове масло -70 г
-
ванільний цукор — 2 пакетика
-
слива — 700 г
-
цукор з корицею -1 ст. л.
Спосіб приготування:
-
Для тіста окремо змішуємо борошно, цукор і розпушувач. Холодне масло нарізаємо кубиками, додаємо в борошно і руками перетираємо.
-
В масу додаємо яйце та холодну воду. Швидко замішуємо так, щоб тісто вийшло м’яке, але не липке.
-
Загортаємо його у плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин. Тим часом готуємо заварний крем.
-
Беремо сотейник або каструлю з товстим дном. Змішуємо у ній яйця, цукор і крохмаль. Перемішуючи, вливаємо холодне молоко. Вимішуємо від грудочок і ставимо на середній вогонь.
-
Постійно перемішуючи, готуємо до загусання крему і знімаємо з вогню. Кладемо вершкове масло та ванільний цукор, перемішуємо до однорідності. Накриваємо плівкою “в контакт” і охолоджуємо до кімнатної температури.
-
Розкочуємо тісто та викладаємо його у форму так, щоб були бортики висотою 2–3 см. Випікаємо 25 хв при 180 градусах, даємо охолонути. В холодну основу кладемо заварний крем.
-
Посипаємо цукром і корицею. Розрівнюємо та викладаємо сливи половинками. Випікаємо пиріг 40–45 хвилин при 180 градусах. Охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Bzhezynskyi Vadym (@pava_vb)
Пиріг надзвичайно смачний як теплим, так і холодним. Також ми розповідали, як зробити “вивернуті” пиріжки.

Добавить комментарий