Краще, ніж оселедець: найсмачніша рибка до святкового столу (ВІДЕО)

Чудова страва до посту

Зараз триває піст, а отже, варто налягати на рибні страви. Ми розповідали, як запекти скумбрію. Та чи знаєте ви, що її можна ще й засолити?

Кулінарна блогерка Лілія Цвіт поділилась чудовим рецептом. Виходить не гірше, ніж класичний оселедець. Підходить як просто до посту, так і до святкового столу.

Інгредієнти:

  • Скумбрія — 2 шт

  • Олія — 200 мл

  • Цибуля — 1 шт

  • Вода — 1 л

  • Перець горошком — 10 шт

  • Лавровий листок — 2 шт

  • Сіль — 80 г

  • Цукор — 80 г

  • Оцет — 90 г

Спосіб приготування:

  1. Перш за все, готуємо маринад. До води додаємо лавровий листок, перець горошок, сіль і цукор, ставимо на вогонь.

  2. Доводимо до кипіння і залишаємо до охолодження. Тим часом чистимо рибу від голови та нутрощів. Тушку нарізаємо невеликими шматочками. 

  3. В холодний маринад кладемо рибу, ставимо на ніч в холодильник. Важливо не перетримати її, щоб риба не вийшла занадто соленою. 

  4. Тоді беремо скляну форму або банку. Кладемо на дно порізану півкільцями цибулю, а на неї рибу. 

  5. Так чергуємо шари. Маринад розводимо навпіл із водою, додаємо олію і заливаємо рибу для зберігання.

Рибка може досить довго зберігатися у холодильнику, звісно, якщо вона у вас затримається. Також ми ділились рецептом оригінальних бутербродів зі шпротами.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-160330-krashhe-niz-oseledec-naismacnisa-ribka-do-sviatkovogo-stolu-video/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *