Кухар поділився крутими порадами
Зараз триває сезон збору і заготовки шипшини. Ми розповідали, як правильно збирати ягоди. Але що приготувати з цієї ароматної ягоди?
Шеф Ілля Кунтий у своєму відео показав аж три делікатесні способи її використання. За його словами, майже всі люди або варять з шипшини чай, або чемно дякують і ховають пакет у шафу, адже не знають, що з неї можна приготувати.
Сироп
Шипшину перекладаємо в сотейник. Заливаємо водою, додаємо цукор і ставимо на вогонь. Після закипання варимо 20 хвилин. Перебиваємо масу блендером і протираємо через сито, щоб прибрати кісточки. Виходить апетитний густий сироп, який можна використовувати для різних цілей. Зокрема, шеф рекомендує додавати його до чаю, млинців чи каші, або готувати з ним коктейлі.
Соус
Для соусу шипшину змішуємо навпіл з водою та відварюємо. Перебиваємо, проціджуємо і отримуємо густу пасту. Додаємо трішки меду, рослинну олію і замішуємо вінчиком. В результаті отримуємо стійку емульсію. Вона чудово підходить для заправки салатів, пасує до сиру, м’яса або запечених овочів.
Варення
Спосіб приготування варення майже такий самий, як і сиропу, але використовує більше цукру при тій самій технології. Таку заготовку можна мастити на тости, додавати у випічку або просто їсти ложкою.
Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Кунтий Ілля (@kuntyi.tastychef)
І, звичайно, з сушеної шипшини можна приготувати ароматний чай. Ми розповідали, як це зробити.

Добавить комментарий