Скільки місяців можна зберігати грибні закрутки: відомі ідеальні умови

Різні види консервації мають свої терміни зберігання

Грибний сезон підходить до завершення. Зараз можна збирати опеньки, однак більшість грибів уже або з’їли, або заготовили на зиму. 

У багатьох виникає питання, як довго можна зберігати баночки з консервованими грибами. Це залежить від багатьох чинників. Розповідаємо детально разом із порталом “Сім’я”.

Термін зберігання грибів

Час зберігання залежить від кількох факторів. Перш за все, роль відіграє наявність оцту в маринаді — такі гриби зберігаються довше, ніж солоні або пастеризовані.

Чим краще простерилізована банка, тим довше зберігаються гриби. Також важливими є умови зберігання. Грибам потрібна стабільна прохолода від +2 до +15 °C та темрява.

Скільки місяців можна зберігати консервовані гриби:

  • Домашні мариновані гриби з оцтом в коморі або льосі зберігаються 8–12 місяців.

  • Домашні солоні гриби в холодильнику або льосі — 6-12 місяців.

  • Пастеризовані гриби за температури від +2 до +6 °C зберігаються до 6 місяців

  • Промислові консерви зберігаються закритими в сухому місці та при кімнатній температурі впродовж 2-3 років

  • Відкрита банка грибів у холодильнику зберігається 3-5 днів

Навіть якщо домашні грибні консерви виглядають нормально, їх не варто вживати через рік після закручування. Відкриту банку потрібно з’їсти за кілька днів і зберігати в холодильнику. Також ми розповідали, як зберігати сушені гриби.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/eda/article-160146-skilki-misiaciv-mozna-zberigati-gribni-zakrutki-vidomi-idealni-umovi/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *