Навіть пісний борщ може бути шедевром
Смачнющий, наваристий червоний борщ — король будь-якого столу. Зазвичай цю страву готують на основі м’ясного бульйону. Однак зараз триває Різдвяний піст. Якщо ви його дотримуєтесь, це ще не значить, що ви не можете поласувати борщем.
“Хочу” розповість про різноманітні варіації того, як цю страву можна приготувати без м’яса. Якщо приділити достатньо уваги інгредієнтам, навіть пісний борщ може стати шедевром.
Борщ з вушками
Це традиційна пісна страва, яку здавна готують на Святвечір. Однак Ви цілком можете потішити себе смакотою в будь-який інший день посту.
Вушка — це маленькі варенички з простого тіста, з начинкою зі смажених грибів та цибулі. Такий борщ — справжній делікатес.
Борщ з карасями
Це одна із улюблених страв Тараса Шевченка. Раніше додавали карасів, запечених в печі. Якщо маєте можливість, можна це повторити, якщо ні — зі смаженою рибкою теж буде надзвичайно смачно.
Борщ на овочевому бульйоні
Для такого борщу потрібно приготувати насичений овочевий бульйон, а вже на нього, як намистини, нанизувати різні елементи страви. Пам’ятайте, що тут чим більше різноманітних овочів у бульйоні, тим краще. Смак можна балансувати різноманітними спеціями та сухофруктами, наприклад, чорносливом.
Борщ з квасолею
Це простий і зрозумілий спосіб надати ситності овочевій страві. Якщо квасоля у вас сушена, її потрібно заздалегідь замочити і відварити. Якщо консервована — промити від розсолу. Варимо звичайний овочевий борщ. Коли він буде на дві третини готовий, додаємо квасолю.
Борщ з грибами
Ця страва виходить надзвичайно ароматною. Якщо маєте сушені гриби, додайте їх у бульйон. А для “густини” можна використати печериці.
Можна як обрати один із цих варіантів, так і комбінувати їх. Наприклад, приготувати борщ із вушками на грибному бульйоні, або додати квасолю в борщ із карасями. Так ви зможете розкрити різні смаки і пройти через піст ситно і смачно. Також ми розповідали, навіщо додавати цукор у страву.

Добавить комментарий