Ці помилки вважають правилами: як насправді варити бульйон

Неочевидні хитрощі у приготуванні

Приготування страв можна значно покращити, використовуючи прості секрети. Ми розповідали, який продукт перетворить борщ на шедевр. Тепер поділимось деякими тонкощами приготування смачного бульйону.

Часто кулінари вважають правилами деякі помилки. Разом із ukr.media розповідаємо, як насправді приготувати насичений, ароматний і прозорий бульйон.

Помилка — використовувати найдорожче м’ясо

Насправді ж наваристий і насичений бульйон виходить з жилавого, щільного м’яса, краще якщо воно буде на кісточці. Колагеновий, апетитний бульйон вариться з кісток і грубої сполучної тканини.

М’ясо заливають лише холодною водою

З таким підходом м’ясо буде поступово віддавати бульйону смак. Для ідеальної прозорості потрібно злити “першу воду”, як тільки вона закипить. Тоді м’ясо промивають, заливають свіжу рідину і тоді вже варять.

Як додавати овочі

Це роблять залежно від типу бульйону. Щоб отримати прозорий, світлий бульйон, не додають нічого або додають в малій кількості. Щоб бульйон був наваристим, жовтим, овочі додають обпалені або запечені.

Овочі додають за годину-півтори до готовності. Якщо додаєте раніше, потрібно і дістати раніше, щоб бульйон не став каламутним.

Інші поради для приготування:

  • Пінку знімають перші 20-25 хвилин приготування, адже це запорука прозорості.

  • Щоб пінка краще “прилипала”, ложку потрібно час від часу змочувати ложку в холодній воді.

  • Не закривайте каструлю повністю, можна лише злегка накрити кришкою, щоб залишалась щілина.

  • Солити потрібно наприкінці, щоб довести готову страву до смаку.

Ці маленькі тонкощі роблять бульйон смачним, наваристим і апетитним на вигляд. Також ми розповідали, як смачно приготувати тушковану капусту.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-160204-ci-pomilki-vvazaiut-pravilami-iak-naspravdi-variti-bulion/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *