Які гриби можна консервувати: перелік та універсальний рецепт маринаду

Які гриби підходять для маринування

Апетитні, ніжні, злегка кислуваті мариновані грибочки — це ідеальна закуска. Ми розповідали, як збирати опеньки в листопаді. Тепер поговоримо про те, які ще гриби можна закривати на зиму.

В залежності від сезону заготівлі, для консервації можна використовувати різні види грибів. “Хочу” ділиться переліком.

Які гриби можна закривати на зиму

Найкраще обирати молоді гриби, щільні і свіжі. Вони повинні бути чистими і сухими, з короткими ніжками.

Види грибів для консервації:

  • Білі гриби

  • Підосичники

  • Гливи

  • Печериці

  • Опеньки

  • Лисички

  • Маслюки

консервація грибів
Білі гриби ідеально підходять для консервації. Фото: vsn.ua

Універсальний маринад для грибів

Усі гриби потребують правильного маринаду. Універсальним рецептом поділились на порталі vsn.ua. З ним смак буде збалансованим: в міру кислим, з приємними пряними нотками.

Інгредієнти:

  • 1 літр води

  • 2 ст. л. солі

  • 1,5-2 ст. л. цукру

  • 2-3 лаврові листки

  • 8-10 горошин чорного перцю

  • 4-5 горошин духмяного перцю

  • 2-3 гвоздики

  • 1 ч. л. гірчичних зерен

  • 70-100 мл 9% оцту

Спосіб приготування:

  1. Гриби проварюємо в підсоленій воді впродовж 15-20 хвилин. Відкидаємо на друшляк, залишаємо до охолодження.

  2. Тим часом готуємо маринад. У каструлі з’єднуємо воду, сіль, цукор і спеції. Доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин. 

  3. Вливаємо оцет, перемішуємо. Додаємо гриби в маринад та проварюємо все разом 7-10 хвилин.

  4. Розкладаємо разом із маринадом в стерилізовані банки. Закручуємо кришками за технологією.

А якщо маринування вам не підходить, гриби можна зберегти в морозильній камері. Ми розповідали, як їх правильно заморозити.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/eda/article-160137-iaki-gribi-mozna-konservuvati-perelik-ta-universalnii-recept-marinadu/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *