Ефективний метод для квашення капусти
Квашена капуста — це для багатьох найулюбленіша осіння заготовка. Ми розповідали, через скільки днів вона стає смачною. Тепер поділимось деякими тонкощами відмірювання кількості солі.
Саме правильна пропорція солі забезпечує правильний процес ферментації, смак і текстуру капусти. Як вирахувати сіль для вашої кількості овочу, показали у кулінарному блозі LOZOVSKI.
Скільки солі додавати до квашеної капусти?
Окрім капусти і солі, авторка рецепту радить додавати моркву і невелику кількість цукру. Однак найголовніша деталь — це саме пропорція солі до капусти.
Щоб визначити, скільки у вас капусти, можна спочатку нашаткувати її, а тоді зважити. Або ж зважити цілі головки, тоді почати подрібнювати їх, паралельно окремо відкладаючи качани, верхнє листя тощо. Після цього можна зважити все, що ви відклали, і відняти його вагу початкової.
Коли ви будете знати точну вагу вашої нашаткованої капусти, можна визначити, скільки солі вам потрібно. Розрахуйте так, щоб на кожен кілограм овочу було 20 грамів солі.
Це ідеальна кількість, з якою капуста ідеально просолиться, пустить багато соку і пройде ферментацію. В результаті ви отримаєте апетитну, хрустку, смачну квашену капусту.
Також ми розповідали, в які дні листопада можна квасити капусту. Це визначає місячний календар.

Добавить комментарий