Поліські картопляники: як деруни, тільки ще смачніші (ВІДЕО)

Ситна і смачна страва, яка готується без м’яса

Картопля — це універсальний овоч, адже легко може бути як гарніром, так і основною стравою. Ми розповідали, як приготувати гуцульські картопляники. Тепер поділимось ще одним чудовим рецептом.

На порталі “Господинька” докладно описали спосіб приготування поліських картопляних зразів з сирною начинкою. Вони чимось нагадують деруни, тільки ще смачніші.

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг

  • Цибуля — 1 шт

  • Сіль — 3 г

  • Перець чорний мелений — 2 г

  • Олія — для обсмажування

  • Вершкове масло — 20 г

Для начинки:

  • Сир кисломолочний — 180 г

  • Сіль — 2 г

  • Сметана — 5 г

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо і натираємо на тертці. Натираємо, чергуючи із цибулею, щоб картопляна маса не потемніла.

  2. Перекидаємо картоплю на сито, щоб стік зайвий сік. Після цього додаємо до неї сіль та перець і перемішуємо.

  3. Сир солимо, додаємо сметану і замішуємо. Беремо столову ложку картопляного тіста і чайну ложку начинки, формуємо невеличкі пиріжки і викладаємо одразу на сковороду з розігрітою олією.

  4. Смажимо їх з обох боків до золотистої скоринки. Перекладаємо у форму для запікання, змащуємо вершковим маслом і ставимо в розігріту духовку на 10 хвилин.

Ці зрази можна їсти на сніданок, обід та вечерю — це надзвичайно смачно. Також ми розповідали, як приготувати сало по-китайськи.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/retseptyi/article-160093-poliski-kartoplianiki-iak-deruni-tilki-shhe-smacnisi-video/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *