Кілька крапель — і пельмені більше не розваряться: порада для еластичного тіста

Що додати в тісто

Часто мінімальні деталі у приготуванні визначають успіх страви. Ми розповідали, як можна приготувати овочі на “Олів’є” за 10 хвилин. Тепер поділимось секретом для приготування ідеальних пельменів.

У цій страві все залежить від тіста. Щоб воно вийшло м’яким, еластичним і не розварювалося, потрібно знати кілька деталей. Розповідаємо про них разом із “ТСН”.

Що додати в тісто на пельмені?

Кулінари знають, що з невдалим тістом ця страва може перетворитися на катастрофу. Тісто може бути жорстким і рватися під час ліплення. Або ж пельмені розваляться просто під час приготування. Щоб цього не трапилося, потрібно дещо додати у тісто:

  • Гаряча вода — вона, на відміну від холодної, активує клейковину в борошні. Тісто стає еластичним, легко розкочується і не рветься.

  • Яйце — жовток робить тісто ніжнішим, а білок його зміцнює. Пельмені точно не розваряться у воді. 

  • Олія — столова ложка соняшникової чи оливкової олії робить тісто еластичним. Воно не буде липнути до рук і залишиться м’яким після варіння.

  • Сіль і кислота — сіль зробить смак тіста яскравішим, а кілька крапель оцту або лимонного соку зроблять його значно пружнішим. Тісто буде щільним, але не гумовим.

Готове тісто після замішування загорніть у плівку і залиште його на 30 хвилин. Після цього продукт стане гладким, еластичним і слухняним. Також ми розповідали, у чому запанірувати котлети для яскравого смаку.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-159790-kilka-krapel-i-pelmeni-bilse-ne-rozvariatsia-porada-dlia-elasticnogo-tista/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *