Саме куряче м’ясо стало важливою частиною раціону
Кулінарний світ сповнений дивацтв. Ви ніколи не замислювались, як сталося, що та чи інша їжа з’являється на наших столах? Ми розповідали, звідки в сирі дірки. Ще один продукт, який вживають у великих кількостях — це курятина.
Але чому люди розводять саме курей, а не, скажімо, голубів чи лебедів? Відповідь на це питання дали на порталі iflscience.com.
Чому люди їдять м’ясо курей?
У цього явища є кілька вагомих причин. Ви можете здивуватися, та основна з них полягає в тому, що кури не літають.
Аналізуючи кістки та зображення курей в регіоні долини Інду, вчені дійшли до висновку, що курку вперше одомашнили приблизно в 2000 році до нашої ери. Новіші дослідження стверджують, що це відбулося між 1650 і 1250 роками до нашої ери.
Другий відомий нам сплеск популярності відбувся за часів Римської імперії. Тоді вживання птиці і яєць поширилось на велику територію.
Останній стрибок популярності курятини стався за часів Другої світової війни. Недоступність червоного м’яса в цей період сприяла наданню курці того статусу їжі, який ми бачимо і зараз.
Але чому саме кури?
Впродовж історії в їжу вживали різних птахів. Це і голуби, і лебеді, і фазани. Навіть качок і гусей їдять досі, та все ж не в таких масштабах. Однак одна з причин, чому саме курка набула такого поширення, полягає в тому, що кури повільні та досить дурні. А люди теж ліниві.
А ще їх набагато легше розводити, ніж тих самих голубів, які потребують молока в перші 10 днів життя. Курей та індичок можна запліднювати штучно, що дуже спрощує розведення.
У Західній Європі століттями їли лебедів. Але вони не прижились на столах, бо їх м’ясо має рибний смак і його складніше готувати. А ще вони можуть полетіти, чим одразу програють у популярності курці.
Якщо коротко, то ми їмо курей тому, що як вид надто ліниві, щоб сильно заморочуватись. Також ми розповідали, чому кухарі носять білі ковпаки.

Добавить комментарий