Це зіпсує всю заготовку
Смак квашеної капусти залежить від багатьох деталей. Ми розповідали, яку капусту можна використовувати. Тепер детальніше зупинимось на підборі посуду.
Річ у тім, правильно підібрана тара може покращити смак заготовки. А неправильний посуд — навпаки, все зіпсує. Розповідаємо про це детально разом із radioclub.ua.
В чому можна квасити капусту?
Раніше єдиною доступною тарою були дерев’яні діжки. І це невипадково, адже дерево додає капусті особливого аромату й смаку.
Зараз найпростіше взяти для цієї цілі скляну банку. Однак вони невеликі за об’ємом. Якщо ваші заготовки більші, то, щоб не носитися з банками, можна використати пластикові відра для соління. Але пластик обирайте лише якісний — підійде той, що має на собі маркування у вигляді трикутника або цифр 5 чи 05.
Для квашення у невеликих кількостях підійде також емальована каструля. Але обирайте лише той посуд, на якому немає подряпин чи надщерблень. Інакше метал може вступити в реакцію з продуктом, і він зіпсується.
Вся річ у кислоті, яка утворюється в процесі ферментації. Саме ця причина забороняє квасити капусту у алюмінієвому посуді. В них капуста набуває сірого кольору й металевого присмаку, стає неопетитною.
Тож уважно підходьте до вибору посуду для квашення. Також ми розповідали, в які дні можна квасити капусту.

Добавить комментарий