Від дуже рідкого жовтка і до “накруто”: скільки хвилин варити яйця для ідеального результату (ФОТО)

Інструкція для варених яєць

Яйця — це базовий продукт в раціоні. Ми розповідали, як оригінально посмажити яєчню. Тепер поділимось докладною інструкцією, яка допоможе вам ідеально зварити яйця.

Варене яйце може бути дуже різним в залежності від часу приготування. Часто буває: хочеться, щоб жовток був рідким, а він зварений накруто, і навпаки. Щоб цього не траплялося, у кулінарному блозі menu_pp_fitdom поділились простою шпаргалкою.

Скільки хвилин варити яйця?

Яйця кладуть у холодну воду, щоб вони зберегли цілісність. Час для приготування відраховується від моменту закипання. Текстура жовтка залежить безпосередньо від часу:

  • 5 хв — дуже рідкий жовток

  • 6 хв — білок м’який, жовток трохи густіший, але залишається рідким

  • 7–8 хв — кремовий жовток, ідеально підходить для салатів і тостів

  • 9–10 хв — жовток щільний, але без сухості

  • 11–12 хв — жовток повністю зварений, м’який

  • 13–15 хв — класичні яйця накруто, щільний і сухий жовток

як варити яйця
Інструкція для приготування яєць. Фото: menu_pp_fitdom

Збережіть собі цю інструкцію, і завжди будете мати ідеальні яйця до сніданку та закусок. Також ми розповідали, що зробити з макаронами перед додаванням у суп.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/kulinarnyie-podskazki/article-159551-vid-duze-ridkogo-zovtka-i-do-nakruto-skilki-xvilin-variti-iaicia-dlia-idealnogo-rezultatu-foto/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *