Лише один колір капусти підходить для квашення: як її обирати

Правильний качан — запорука успіху

Квашення капусти — це складний процес, в якому смак залежить від найменших нюансів. Ми розповідали, як зробити заготовку білосніжною. Тепер докладніше зупинимось на виборі капусти для ферментації.

Сировина — це найважливіша деталь, що впливає на успіх заготовки. На порталі “Добрі новини” розповіли про основні ознаки того, що качан перед вами підійде для приготування квашеної капусти. 

Як обирати капусту для квашення?

Перш за все, щоб обрати вдалу капусту, потрібно орієнтуватись на те, коли капуста достигає. Найкраще квасяться пізні сорти. Якщо ви не дуже довіряєте словам продавця, таку капусту можна відрізнити по зовнішньому вигляду.

Пізні качани тверді. А ще вони обов’язково мають білий колір. Якщо бачите на капусті зелене листя — вона не буде ідеально кваситись.

Качан під квашення обов’язково повинен бути твердим, без пошкоджень. Листя — біле, щільне, таке після квашення залишиться хрустким і соковитим.

Важливо не лише обрати капусту, яка матиме правильний вигляд, але й вчасно її придбати. Ідеальні сорти продаються з кінця жовтня, адже саме в цей час збирають врожай пізньостиглих сортів. Також ми розповідали, скільки днів капуста кваситься.

https://news.hochu.ua/ukr/kuhnya/eda/article-159594-lise-odin-kolir-kapusti-pidxodit-dlia-kvasennia-iak-yiyi-obirati/

Комментарии

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *