Ці два види капусти різні на смак
Висока кухня часто використовує інгредієнти, які мають незвичний вигляд, але значно простіші, ніж здаються. Ми розповідали, що таке страчатела і як її приготувати. Тепер поговоримо про броколіні.
Ольга Мартиновська для culinary_academy_ua пояснила, який зв’язок цього овоча з броколі і чим вони відрізняються. І чому саме йому надають перевагу професійні кухарі.
Що таке броколіні
На перший погляд вони можуть здатися однаковими або, принаймні, дуже схожими на броколі. Однак смак сильно відрізняється.
Броколіні — це окремий гібрид, створений у Японії через схрещення звичайного броколі та китайського кайлану. Зовні він ніжкою нагадує спаржу, а голівками броколі.
Його смак значно м’якший, ніж у “старшого брата”, ніжки тонші. В нього немає “капустяного” присмаку, як у броколі, і значно делікатніша текстура. У ресторанах ці особливості використовують, щоб подавати його з інгредієнтами, що мають сильний смак, як то пармезан або кунжутна олія.
Переглянути цей допис в InstagramДопис, поширений Кулінарна Академія UCA 👩🍳 (@culinary_academy_ua)
Попри свій простий вигляд, броколіні давно став фаворитом шефів високої кухні. Це все саме тому, що він не перебиває смак основного інгредієнта. Також ми розповідали, чому кухарі носять ковпаки.

Добавить комментарий